Decompression Techniques

Decompression Techniques Kurs

Imaš više od 18 godina i jako puno zarona iza sebe.Stekao si kvalifikaciju PSS Deep Diver i Scuba Rescue Diver. Kada započneš zaron želeo bi da ostaneš duže pod vodom, granice rekreativnog ronjenja ti se čine prestrogima.

Da zadovoljiš svoje interese (ronjenje na olupine, plivanje sa ajkulama i sl.) želiš ostati pod vodom što duže,ali to ti ne dozvoljava maksimalno vreme zarona bez dekompresionog zastanka, a sigurno želiš zaroniti i dublje od 40 metara.

Ako želiš da ispuniš svoje namere, moraćeš da pristupiš grani ronjenja koja se naziva „tehničko ronjenje“, koje je u zadnjih nekoliko godina postalo izuzetno popularno. Tehničko ronjenje izvodimo izuzetno pažljivo jer su opasnosti i rizici daleko veći nego kod rekreativnog ronjenja. Radi toga je potrebno promišljeno pristupiti i pre svega dobro se pripremiti, a sve to sledi na ovom kursu.

Kurs ti pruža izuzetnu priliku da postaneš iskusan i dobro obučen tehnički ronilac. Znanje koje stekneš, te različite tehnike ronjenja van granice maksimalnog vremena ronjenja bez dekompresijskog zastanka omogućiće ti poboljšanje vlastitih sposobnosti, te ćeš steći ličnu sposobnost i samostalnost u proceni opasnih situacija. Kada produžimo vreme bez dekompresijskih zastanaka moramo probleme koji se dešavaju rešavati pod vodom te biti sposobni za sve probleme samostalno naći rešenje. Kurs PSS Decompression Techniques naučiće te osnovnim veštinama prilikom suočavanja sa najgorim situacijama prilikom tehničkog ronjenja. Ovaj kurs je osnovni uslov za pristupanje bilo kom drugom kursu tehničkog ronjenja.

Nakon uspešno završenog kursa dobićeš karticu koja potvrđuje da si sposoban samostalno roniti bez nadzora profesionalca unutar granica rekreativnog ronjenja, sa produženjem maksimalno dopuštenog vremena bez dekompresijskog zastanka i do dubine od 45 metara, sve dok ukupno vreme dekompresije (zajedno sa izronom) ne pređe 30 minuta.

Drugi Technical kursevi

PROFESIONALNI
Technical Instructor
Technical Instructor Trainer

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi obuke, ekskurzija ili ronilačke opreme, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Hvala na upitu. Potrudićemo se da vam odgovorimo u najkraćem roku.