Neos Marmaras, Greece 2013

Neos Marmaras, Greece 2013

Jedan tihi i usnuli gradić na grčkoj obali sprema se za uskršnje praznike. Sezona je još daleko, more je hladno, a plaže prazne. Leto je poranilo ove godine i vreme je savršeno. Sunce, vetrić, more, idila... Neos Marmaras drema i uživa.

U jedan mali porodični hotel nadomak plaže uselila se neobična družina. Bude se ujutru uz zvuk kompresora, piju kafu s nogu dok pakuju opremu u kombi, oblače tesna odela i kreću ka plaži. Znatiželjni prolaznici ih posmatraju i raspituju se. Ubrzo ceo gradić priča o ovim neobičnim gostima. U restoranu ih dočekuju sa osmehom i donose voće, sladoled, mastiku i domaće vino. "Ovo moj otac pravi" - objašnjava Dimitris, simpatični domaćin restorana.

Sa obale se vidi malo stenovito ostrvce, a oko njega prelepe nijanse plave. Voda je bistra kao na izvoru. Pod nogama sitan pesak. Razglednica u prirodnoj veličini. Ispod površine blaženstvo beskrajne tišine. More te primi u sebe i postaneš jedno sa njim. Osećaj pripadnosti, osećaj svrhe, mira i blaženstva.

Nazad u hotelu vreme je za roštilj i pivo. Sabiraju se utisci, prepričavaju se doživljaji. Društvo je veselo i raspoloženo. Svi su svesni da su ovo trenuci koje će dugo pamtiti i često im se vraćati. Veče je prijatno i tiho. Neos Marmaras drema i uživa...

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi obuke, ekskurzija ili ronilačke opreme, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Hvala na upitu. Potrudićemo se da vam odgovorimo u najkraćem roku.