SS Thistlegorm (Red Sea, Egypt)

()

Ronjenje na olupini Thistlegorm je kao putovanje kroz vreme i mnogi posetioci osete jake emocije tokom zarona. To je ratno groblje sa jasno vidljivim znacima destrukcije i gubitaka. Takođe je i podvodni muzej, jedinstven primerak vojne istorije i prilika da zakoračimo u prošlost u vreme kada je slobodan svet bio pod najvećom pretnjom jednog od najtiranskijih režima novije istorije.

SS Thistlegorm leži na dnu Crvenog mora više od šezdeset godina. Ovo poznato plovilo je predmet aktivnosti i drame u svoja dva postojanja, kao trgovački brod i kao atraktivna ronilačka lokacija. Ronioci mogu posetiti olupinu iz Sharm El Sheikha dnevnim izletom sa broda ili za vreme liveaboard safarija. Olupina se nalazi na trideset metara dubine sa odličnom vidljivošću i pružiće vam nezaboravno iskustvo posebno iz razloga što je većina originalnog tovara jos uvek tu. Zbog svoje dužine od 126 metara SS Thistlegorm često zahteva nekoliko zarona da bi se potpuno obišao spolja i iznutra.

Struje su ponekad jake, ali spuštanje po konopcina do olupine omogućava roniocima bezbedno zaranjanje do olupine. Kada uđu u olupinu, ronioci prisustvuju scenama gde je vreme potpuno stalo. Motori, kamioni, oružje i ratni tovar, koji nikada nisu stigli na svoje odredište, stoje i dalje na istom mestu kao i 6. oktobra 1941.godine.

Ronjenje na olupini SS Thistlegorm zahteva sertifikat obučenog ronioca od strane ovlašćene ronilačke asocijacije.

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi obuke, ekskurzija ili ronilačke opreme, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Hvala na upitu. Potrudićemo se da vam odgovorimo u najkraćem roku.